Juiste productdetails voor Amazon-listingen verstrekken

De productdetailpagina van Amazon is de etalage van jouw product op de marktplaats. De regels voor productdetailpagina's zijn ontworpen om een duidelijke en consistente koopervaring te behouden.

💡 Klik hier voor meer artikelen over listen op Amazon


Bij het opzetten van je productdetailpagina dien je je te houden aan de volgende specificaties:

1. Het instellen van je Productdetailpagina

De productdetailpagina van Amazon is de etalage voor je product op de marktplaats. De regels voor productdetailpagina's zijn bedoeld om een duidelijke en consistente koopervaring te bieden. Hier zijn enkele punten waar je rekening mee moet houden:

  • Beschrijvingen en zoekwoorden: Gebruik afdrukbare ASCII-tekens (Hex 20 tot 7E) voor beschrijvingen en zoekwoorden. Gebruik geen HTML, JavaScript of andere code, behalve voor regelafbrekingen (</br>) in de beschrijving.
  • Beperkingen voor inhoud: Zorg ervoor dat je inhoud passend en professioneel is. Vermijd het opnemen van aanstootgevend of obsceen materiaal, externe contactinformatie, alternatieve bestelinformatie of verzendaanbiedingen, promotiemateriaal of enige informatie die in strijd is met de wet van het land waarin de marktplaats actief is.
  • Nauwkeurigheid van het product: De producten moeten nauwkeurig worden gecategoriseerd en beschreven, en de titels, beschrijvingen en opsommingstekens moeten duidelijk zijn geschreven. De maximale lengte van de titel, inclusief spaties, mag niet meer dan 200 tekens bedragen.
  • Nieuwe producten of versies: Maak nieuwe detailpagina's voor nieuwe producten of versies en vermijd het maken van dubbele pagina's voor een bestaand product.
  • Varianten en merken: Maak geldige varianten die betrekking hebben op het hoofdproduct. Als je een product onder een ander handelsmerk wilt verkopen, maak dan een nieuwe Amazon Standard Identification Number (ASIN) in plaats van de bestaande te wijzigen.
  • Taal: De informatie op de productdetailpagina moet worden toegevoegd in de lokale taal van de specifieke Amazon-winkel.

 

2. Richtlijnen voor het schrijven van vermeldingen

Volgens de richtlijnen van Amazon is het misbruik van de pagina-creatiehulpmiddelen ten strengste verboden. Vermeld geen verboden inhoud, beperkte producten of onnauwkeurige categorisaties. Als het product wordt geleverd met extra items die essentieel zijn voor de functionaliteit ervan, moet dit worden vermeld op de productdetailpagina. Voeg geen ongepaste of promotionele inhoud toe.

 

3. Het toevoegen en bewerken van productdetails

Je mag geen valse productidentificatie-informatie gebruiken, producten overschrijven of detailpagina's gebruiken om meer dan één product te promoten. Als je ervoor kiest om een product opnieuw te branden, moet je een nieuwe ASIN maken in plaats van een bestaande te wijzigen. Als je van mening bent dat de merk- of fabrikantnaam op een bestaande ASIN onjuist is, neem dan contact op met Selling Partner Support en verstrek alle beschikbare bewijzen om je standpunt te ondersteunen. Dit geldt ook als je een product niet kunt