1. Help Center
 2. Listen
 3. Amazon listen (foutmeldingen)

Vereisten voor Amazon producttitels

Het is essentieel om een titel te creëren die voldoet aan de richtlijnen van Amazon. Dit artikel biedt een handleiding over hoe dit te doen.

💡 Klik hier voor meer artikelen over listen op Amazon

Belangrijkste Vereisten

Amazon hanteert vier primaire criteria waaraan alle producttitels op al haar wereldwijde marktplaatsen moeten voldoen:

 1. Lengte: Producttitels moeten voldoen aan de aanbevolen lengte voor je productcategorie, inclusief spaties.

 2. Geen Promotiezinnen: Vermijd het gebruik van promotiezinnen zoals "gratis verzending" of "100% kwaliteitsgarantie".

 3. Geen Decoratieve Tekens: Gebruik geen decoratieve tekens zoals ~ ! * $ ? _ ~ { } # < > | * ; ^ ¬ ¦.

 4. Productidentificerende Informatie: Titels moeten informatie bevatten die het product identificeert, zoals "wandelschoenen" of "paraplu".

Het niet naleven van deze vereisten kan ertoe leiden dat je product wordt onderdrukt in de zoekresultaten van Amazon.

Tips voor een Effectieve Titel

Terwijl je voldoet aan de bovenstaande vereisten, overweeg dan deze extra tips om de kwaliteit van je titels te verbeteren:

 • Wees Bondig: Streef naar minder dan 80 tekens.
 • Hoofdlettergevoeligheid: Gebruik GEEN HOOFDLETTERS. Gebruik een hoofdletter aan het begin van elk woord, behalve voor voorzetsels, voegwoorden of lidwoorden.
 • Gebruik Cijfers: Gebruik "2" in plaats van "twee".
 • Vermijd Niet-Tekst ASCII-karakters: Zoals Æ, © of ®.
 • Houd Het Gericht: Bevat alleen de minimale informatie die nodig is om het item te identificeren.
 • Geen Subjectief Commentaar: Gebruik geen zinnen als "Populair Item" of "Bestseller".
 • Gebruik Noodzakelijke Leestekens: Zoals streepjes (-), schuine strepen (/), komma's (,), ampersands (&), en punten (.).
 • Afkortingen voor Metingen: Gebruik "cm", "oz", "in" en "kg".
 • Sluit Handelsnaam Uit: Vermeld je handelsnaam niet in titels.
 • Maat en Kleur voor Child ASINs: Neem maat- en kleurvariaties op in de titels voor child ASINs, niet in de hoofdtitel.

Titels met Variatie Relaties

Voor variatierelaties wordt alleen de titel van de parent ASIN getoond op de detailpagina. Neem variatie-attributen zoals maat en kleur op in de titel voor de child ASIN.

Voorbeeld Parent: Crocs Beach Clog Voorbeeld Child: Crocs Beach Clog, Limegroen, Herenmaat 8-9

Veelgestelde Vragen

V: Is de titel hetzelfde als de productnaam? A: Ja.

V: Wat als mijn merknaam een verboden teken bevat, zoals !, ©, ™ of ®? A: Voer je merknaam in het veld merknaam in. Verboden tekens zijn vrijgesteld in het veld merknaam.

V: Voegt Amazon automatisch de merknaam toe aan mijn titel, of moet ik dat zelf doen? A: We raden aan om je titel te beginnen met de merknaam van het product. Amazon heeft systemen die de merknaam toevoegen als deze ontbreekt, maar het is beter om deze zelf op te geven.

V: Wat als mijn product geen merknaam heeft? A: Als je product een generiek merk is zonder merknaam, hoef je geen merknaam in de titel te vermelden. Voer in plaats daarvan het woord "generiek" in het veld merknaam in.

V: Hoe weet ik of mijn aanbiedingen zijn onderdrukt? A: Ga naar de pagina 'Voorraad beheren' en klik op 'Onderdrukt'.

V: Wat als de titel van een andere verkoper de titelvereisten schendt en ervoor zorgt dat een product dat ik ook verkoop, onvindbaar wordt? A: Je kunt contact opnemen met Seller Support om een titelcorrectie aan te vragen als de andere verkoper deze niet heeft gecorrigeerd.

V: Hebben merk-geregistreerde producten dezelfde titelvereisten? A: Ja.

V: Zijn de titelvereisten hetzelfde voor Fulfillment by Amazon (FBA), Seller Fulfilled Prime (SFP) en Merchant Fulfillment Network (MFN)? A: Ja, de titelvereisten zijn hetzelfde voor FBA, SFP en MFN.

V: Worden modelnummers aanbevolen in titels? A: Dit hangt af van de categorie. Raadpleeg je categorie-stijlgids voor aanbevelingen.

V: Wat als mijn titel productidentificerende informatie mist, zoals kleur, materiaal of maat? A: Titels moeten essentiële productidentificerende informatie bevatten. Amazon heeft systemen om informatie van enkele belangrijke productattribuutvelden naar de titel te kopiëren als deze ontbreekt. Het is echter sterk aan te raden om titels met voldoende informatie te maken om het product te vertegenwoordigen.

Conclusie

Het maken van een effectieve producttitel is essentieel voor succes op Amazon. Zorg ervoor dat je titel voldoet aan de richtlijnen van Amazon, bondig is, essentiële productinformatie bevat en promotie- of decoratieve tekens vermijdt. Het volgen van deze best practices zal je helpen om je productvermeldingen te optimaliseren voor zichtbaarheid en verkoop op Amazon.