1. Help Center
 2. Listen
 3. Amazon listen (foutmeldingen)

Amazon productafbeeldingseisen

Bij het vermelden van producten is het essentieel om aandacht te besteden aan de vereisten voor productafbeeldingen. Afbeeldingen spelen een cruciale rol bij het helpen van klanten bij het beoordelen en nemen van aankoopbeslissingen.

💡 Klik hier voor meer artikelen over listen op Amazon

Problemen met Afbeeldingen

Voordat je de specifieke vereisten bekijkt, is het belangrijk om te begrijpen welke gevolgen het heeft als je niet aan de afbeeldingsrichtlijnen voldoet. Als de afbeeldingen op je Amazon-productvermeldingen niet voldoen aan de vereisten of in strijd zijn met de verkoopbeleidsregels en gedragscode voor verkopers, kunnen je productvermeldingen uit de zoekresultaten worden verwijderd. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het belangrijk dat je afbeeldingen voldoen aan de volgende richtlijnen.

Richtlijnen voor ALLE Productafbeeldingen

 1. Zorg voor een nauwkeurige weergave: Zorg ervoor dat de afbeeldingen het product dat je verkoopt nauwkeurig weergeven en overeenkomen met de producttitel.

 2. Maak je product zichtbaar: Zorg ervoor dat het product ten minste 85% van het afbeeldingsframe vult, zodat het goed zichtbaar is.

 3. Optimaliseer de zoomervaring: Voor betere verkoopresultaten is het aan te raden afbeeldingsbestanden te leveren die 1600px of groter zijn aan de langste zijde. Als je niet aan deze vereiste kunt voldoen, is het minimum voor zoom 1000px, en voor de site is het minimum 500px.

 4. Houd de afmetingen in de gaten: Zorg ervoor dat je afbeeldingen niet groter zijn dan 10.000px aan de langste zijde.

 5. Kies de juiste bestandsindeling: Je kunt afbeeldingen in JPEG (.jpg of .jpeg), TIFF (.tif), PNG (.png) of GIF (.gif) indelingen gebruiken. De voorkeursindeling is JPEG, en geanimeerde .gifs worden niet ondersteund.

 6. Kwaliteit is belangrijk: Zorg ervoor dat je afbeeldingen helder zijn en vrij van wazigheid, pixelatie of kartelranden.

 7. Let op de inhoud: Zorg ervoor dat je afbeeldingen geen naaktheid bevatten of seksueel suggestief zijn. Bovendien mogen turnpakjes, ondergoed en zwemkleding voor kinderen en baby's niet worden getoond op een menselijk model.

 8. Vermijd Amazon-handelsmerken: Zorg ervoor dat je afbeeldingen geen Amazon-logo's, handelsmerken, variaties of aanpassingen bevatten die klanten in verwarring kunnen brengen. Dit geldt ook voor termen zoals AMAZON, PRIME, ALEXA of het Amazon Smile-ontwerp.

 9. Geen gebruik van badges: Zorg ervoor dat je afbeeldingen geen badges bevatten die op Amazon worden gebruikt, zoals "Amazon's Choice" of "Beste verkoper", of enige variaties of aanpassingen die op deze badges lijken.

Richtlijnen voor HOOFDAfbeeldingen

De HOOFDAfbeelding is de eerste afbeelding die klanten te zien krijgen tijdens het zoeken. Deze afbeelding moet aan specifieke eisen voldoen:

 1. Zorg voor een zuivere witte achtergrond: De HOOFDAfbeeldingen moeten een pure witte achtergrond hebben (RGB-kleurwaarden van 255, 255, 255). Dit zorgt voor een naadloze integratie met de zoekresultaten en productdetailpagina's van Amazon.

 2. Gebruik echte productfoto's: De HOOFDAfbeeldingen moeten professionele foto's zijn van het daadwerkelijke product. Gebruik geen grafische elementen, illustraties, mock-ups of tijdelijke placeholders. Zorg ervoor dat de afbeeldingen geen accessoires of props bevatten die klanten in verwarring kunnen brengen.

 3. Let op tekst, logo's en grafische elementen: De HOOFDAfbeeldingen mogen geen tekst, logo's, randen, kleurblokken, watermerken of andere grafische elementen bevatten die het zicht op het product belemmeren of in de achtergrond aanwezig zijn.

 4. Toon geen meerdere weergaven: De HOOFDAfbeeldingen mogen geen meerdere weergaven van hetzelfde product bevatten.

 5. Zorg voor een volledige productweergave: De HOOFDAfbeeldingen moeten het volledige product dat te koop is laten zien. Het product mag niet worden afgesneden door het afbeeldingsframe, met uitzondering van sieraden.

 6. Laat de verpakking buiten beeld: De HOOFDAfbeeldingen moeten producten tonen zonder verpakking. Dozen, tassen of hoesjes mogen niet in de afbeelding voorkomen, tenzij ze een essentieel onderdeel van het product zijn.

 7. Vermijd menselijke modellen in bepaalde houdingen: De HOOFDAfbeeldingen mogen geen menselijke modellen tonen die zitten, knielen, leunen of liggen. Het is echter wel toegestaan om verschillende fysieke mobiliteiten te tonen met behulp van hulpmiddelen, zoals rolstoelen of protheses.

Zorg ervoor dat je deze richtlijnen nauwkeurig volgt om ervoor te zorgen dat je productafbeeldingen voldoen aan de eisen van Amazon. Door je hieraan te houden, optimaliseer je je vermeldingen en vergroot je de kans op succesvolle verkoop op het platform.