Waarom & wat moet ik listen?

• Wat is listen?

Een ‘listing’ is een soort ‘aanbieding’ van een product op een marktplaats. Het listen van je product is dus het plaatsen van je product op een marktplaats ter verkoop. Een listing bestaat uit twee onderdelen. ‘content’ en ‘offers’.

De content is alle inhoud (afbeeldingen, tekst, etc.)

dit pas je aan in het PIM-systeem

De offer is de aanbieding, dat houdt in:

• Prijs

• Verzendkosten

• Verzendtijd

• Fulfilment type

• Conditie

• Voorraad

• Bulletpoints (bij Amazon)

dit pas je aan in het listing scherm

In het listing scherm binnen e-tailize kan je dus al jouw productaanbiedingen beheren op één centrale plek. Wanneer je iets aanpast bij je producten kun je dit updaten met de ‘offers’ knop (indien gemapped), wanneer je offerdata in het listing scherm aanpast kan je het updaten met de ‘content’ knop.

• Waarom moet je listen?

Het listing scherm is als een soort doorgeefluik tussen de marktplaats en e-tailize. Een plek waar jij de controle hebt of iets wel of niet door mag, maar ook onder welke voorwaarden. Het listing scherm bestaat binnen e-tailize dus om je controle, flexibiliteit en gebruiksgemak te geven voor alle marktplaatsen op één plek.