Waarom en wat moet ik mappen?  • Wat is mappen?

‘Mappen’ is het engelse woord voor ‘in kaart brengen’. Dit is dan ook precies wat je doet in de mapping flow van e-tailize. Elke marktplaats heeft een andere indeling en omschrijft product eigenschappen op een andere manier.

In Woocommerce heb je wellicht de prijzen onder de kolom 'Prijs' staan, maar in e-tailize wordt de prijs aangemerkt als 'Baseprice'. Tijdens het mappen koppel je de velden van de marktplaats aan de velden in e-tailize. In dit geval koppel je tijdens het mappen dus 'Prijs' aan 'Baseprice'.

Als je dit één keer gedaan hebt weet e-tailize altijd welke informatie het moet veranderen. Als je de prijs in e-tailize aanpast weet e-tailize dat 'Baseprice' gekoppeld is aan 'Prijs' in Woocommerce en zo wordt de prijsverandering naar de marktplaats doorgevoerd wanneer de prijs in e-tailize wordt aangepast.

  • Waarom moet je mappen? 

Neem als voorbeeld Bol.com. Bol.com heeft meer dan 30.000 categorieën om in te verkopen en elke categorie vraagt weer andere velden. Waar voor een balpen het type batterij niet relevant is, is dit voor een zaklamp wel relevant.

Bij het mappen breng jij voor bol.com in kaart hoe de velden in e-tailize heten, zodat de juiste data in het juiste veld komt te staan op bol.com. Ook hier geld dat als je dit één keer gedaan hebt, e-tailize altijd de juiste informatie doorstuurt.

  • Wat kan je met mappen?

Producten uploaden: 

Via de mapping flow kun je producten doorsturen naar marktplaatsen door de velden aan elkaar te koppelen. Het voordeel hiervan is dat je in bulk je producten kan uploaden en aanvullen. 

Producten onderhouden:

Nadat je jouw producten één keer gemapt hebt kun je eenvoudig dingen in de PIM wijzigen. Daarna kan via het listing scherm (zonder te mappen) met één druk op de knop de productinformatie op de marktplaats gewijzigd worden. 

Categorieën aanvullen:

Nadat je een categorie gemapt hebt kun je eenvoudig extra producten uploaden naar de marktplaats. Hier hoef je niet opnieuw voor te mappen.