Tips & tricks voor het mappen

Missende data aanvullen 

Bij andere systemen moet je als er tijdens het mappen data ontbreekt terug naar het product. Bij e-tailize hebben we dit opgelost met de ‘Fast validation fields’. Typ in wat je mist, druk op het plusje en vul in de volgende stap de data aan. Dit veld zal nu worden toegevoegd worden aan de producten met de nieuwe data (laat ook daadwerkelijk zien hoe dat bij het product eruit ziet). 

 

Verschillende velden

Global marketplace fields zijn de velden die elke marktplaats heeft, mandatory fields zijn de velden die verplicht zijn voor die productcategorie (om hem te mosten listen) en de optional fields zijn uiteraard optioneel. Let wel: hoe meer info, des te beter je listing kwaliteit, dus het is wel aan te raden om zo veel mogelijk aan te vullen. 

 

Extra informatie velden

Ben je even kwijt waar een veld voor is? Dan kan je op het ‘i’tje klikken aan de zijkant. Ook geven we aan welke data exact van de marktplaats verwacht wordt. 

 

Oude mappingen bewerken

Wist je dat je eenvoudig een oude mapping kan bewerken of updaten als er iets niet klopt? Klik op edit en open de kaart die je wil bewerken

 

Producten uploaden zonder mappen 

Heb je een nieuw product die je wilt verkopen in een categorie die je ooit al gemapped hebt? Dan is het niet nodig om dit product niet opnieuw te mappen. Zorg dat hij dezelfde categorie heeft in de dropdown in de PIM (laat dit zien). Daarna kun je in de mapping flow de mapping editen en het product erbij klikken, sla dan de mapping op om het af te ronden. 

 

Bulk validation

Mocht je informatie missen in het validatiescherm dan kun je deze aanvullen. Als de marktplaats een specifieke waarde terug verwacht kun je in de dropdown de juiste waarde selecteren. 

 

Loop niet de kantjes eraf

Bij het mappen is het juist ‘in kaart brengen’ van de velden essentieel. Breek categorieën zoveel mogelijk op voor het optimale resultaat. Voeg zeker geen categorieën samen om het mappen te versnellen, dit gaat je later veel tijd besparen