Producten van bol.com naar Praxis en Brico halen met e-tailize.

Gebruik de productgegevens van bol.com om te publiceren op Praxis en Brico.

Pas eenvoudig uw bol.com content aan voor Praxis (Nederlands) en Brico (Frans) door deze stappen te volgen.

Stap 1. Exporteer inhoud van Bol.com

• Hoe exporteer ik inhoud van Bol.com?
    • Log in op je Bol.com verkoopaccount
    • Ga naar 'mijn artikelen'
    • Klik op 'selecteer artikelen uit de lijst om acties op uit te voeren'.
    • Klik op 'productinformatie bewerken' en vervolgens weer op 'productinformatie bewerken'.
    • Klik vervolgens op de downloadknop aan de rechterkant van het scherm.
    • Ga naar 'mijn artikelen' en klik op 'beheer aanbieding via Excel'.
    • Download 'je aanbieding' rechts op het scherm. Houd dit bestand klaar om te importeren in e-tailize
    • Open e-tailize in een nieuw tabblad.
    • Klik op CSV aan de rechterkant van het scherm.
    • Upload het productinformatiebestand van bol.com onder 'upload Bol.com content'.
    • Na het klikken op 'Bol.com inhoud uploaden'. Klik op de downloadknop om het gemuteerde bestand van e-tailize te downloaden.
    • Scroll ook naar beneden en klik op 'importeer producten' zodat de inhoud van bol.com in e-tailize wordt geïmporteerd.

Stap 2. Maak een .csv importbestand voor Praxis & Brico met e-tailize

• Hoe maak je inhoud en afzonderlijke afbeeldingen voor Praxis & Brico
    • Ga naar Google Spreadsheets.
    • Klik op Bestand, Importeren en vervolgens op Uploaden.
    • Selecteer het gemuteerde bestand en kies "Gegevens vervangen bij geselecteerde cel". Klik op "Gegevens importeren."
    • Zoek in de laatste kolom de afbeeldingen voor Praxis en Brico.
    • Klik op de kolom met afbeeldingen, ga naar Help en typ "splitsen" in het menu.
    • Kies "Tekst splitsen in kolommen" en detecteer het scheidingsteken automatisch.
    • Scheid afbeeldingen met de "|".
    • Maak aangepaste velden voor afbeeldingen (Afbeelding 1 URL, Afbeelding 2 URL, enz.).
    • Controleer de afbeeldingsgrootte; alle afbeeldingen moeten minstens 550x550 zijn.
    • Maak titels voor Praxis en Brico, houd ze onder de 100 tekens.
    • Maak voor Franse titels een nieuw aangepast veld aan (Title Brico) Om te vertalen kun je deepl.com gebruiken.
    • Maak aangepaste velden voor beschrijvingen (Description FR voor Frans).
    • Zorg ervoor dat Franse beschrijvingen overeenkomen met Nederlandse beschrijvingen; gebruik zo nodig een HTML-opschoningstool.
    • Vertaal bullet points of unique selling points (USP's) voor zowel Nederlands als Frans (USP1 nl, USP2 nl, etc. voor Nederlands; USP1 fr, USP2 fr, etc. voor Frans).
    • Download dit CSV-bestand van Google Spreadsheets.
    • Ga naar e-tailize, klik op de homepage, navigeer naar CSV en kies "CSV uploaden".
    • Selecteer het gedownloade bestand om te importeren.
    • Verwijder gekoppelde velden om te voorkomen dat waarden in de PIM worden overschreven.
    • Importeer het bestand en controleer en bevestig de import van aangepaste velden (beschrijving FR, USP's, URL's van afbeeldingen).

Stap 3. Laatste stap. In kaart brengen en weergeven in Praxis & Brico

• Mapping:
    • Zorg ervoor dat de doelmarktplaatsen verbonden zijn met e-tailize.
    • Klik op Praxis om de mapping aan te maken.
  • Mapping maken:
    • Kies "Nieuw maken" en selecteer de categorie voor de mapping.
    • Selecteer het product/de producten en kies een mappingnaam (interne referentie, bijv. Schappen).
    • Kies de categorie, vermijd "Niet gebruiken" categorieën.
    • Velden laden en ophalen door de gewenste categorie te selecteren (bv. Planken/steigers).
    • Vul de verplichte velden aan de linkerkant in door te linken naar de juiste waarden aan de rechterkant.
  • Verplichte velden:
    • Waarden toewijzen aan verplichte velden zoals Titel Praxis, Basisprijs, Categorie, EAN, Merk, etc.
    • Map producttitel, beschrijving, EAN, merknaam, afbeeldingen en alle andere verplichte velden.
  • Optionele velden:
    • Overweeg om optionele velden toe te voegen om aanbiedingen te versterken.
    • Link galerijafbeeldingen (bijv. URL Afbeelding 2, URL Afbeelding 3).
    • Voeg optionele USP's toe voor extra productdetails.
  • Mapping opslaan:
    • Schuif naar beneden en klik op "Mapping opslaan".
    • Verhelp eventuele problemen (bijv. categoriecode) door relevante waarden te kopiëren en te plakken.
  • Valideer de toewijzing; klik op "OK" als dit is gelukt.
    • Ga naar "Producten weergeven op marktplaats" en kies Praxis.
    • Pas de verzendtijd en basisprijs aan als dat nodig is.
    • Gebruik "Advertentie-informatie in bulk bewerken" voor aanpassingen.
    • Klik op "List Content" om de productinformatie ter goedkeuring naar Praxis te sturen.
  • Lijstinhoud en aanbiedingen:
    • Praxis team keurt productinhoud goed.
    • Voeg aanbiedingen toe (prijs, voorraad, levertijden) zodra de inhoud is goedgekeurd.
    • Bekijk producten in de catalogusmanager binnen Praxis.

Aanpassingen aanbrengen in de catalogusmanager van Praxis of in e-tailize indien nodig.