1. Help Center
  2. Channelize
  3. PIM (Product information management) System

Hoe PIM-tabbladen voor Praxis en Brico op e-tailize aan te maken

Bij het vermelden van producten op Praxis en Brico, twee marktplaatsen beheerd door Maxeda, is het essentieel om aparte PIM-tabbladen voor elk te creëren.

Stap 1: Voorbereiden met vooraf gedefinieerde informatie

• Inhoudsrichtlijnen bekijken: Begin met het doornemen van de inhoudsrichtlijnen die door Maxeda zijn verstrekt. Deze richtlijnen beschrijven belangrijke details zoals productspecificaties, prijzen en afbeeldingen die specifiek zijn voor Praxis en Brico.
  • Productgegevens verzamelen: Verzamel alle benodigde productinformatie volgens deze richtlijnen om naleving en nauwkeurigheid in uw vermeldingen te waarborgen.

Stap 2: Selecteer uw product

• Navigeer: Ga naar de 'Product'-sectie op uw e-tailize dashboard.
  • Kies product: Selecteer het product dat u wilt vermelden op zowel Praxis als Brico.

Stap 3: Start de creatie van PIM-tabbladen

• Product bewerken: Klik op 'Bewerken' om het hoofdproductgegevenstabblad te betreden.
  • Start PIM-tabbladen: Kies 'Nieuw toevoegen' om nieuwe PIM-tabbladen voor elke marktplaats te creëren.

Stap 4: Configureer markten en categorieën

• Marktselectie: Kies Praxis en Brico uit de marktplaatsopties.
  • Categorie toewijzen: Wijs voor elke marktplaats de producten correct toe aan de juiste categorie, volgens de richtlijnen van Maxeda.

Stap 5: Vertaling en lokalisatie

• Taalvereisten: Praxis vereist Nederlandstalige inhoud, terwijl Brico Franstalige inhoud nodig heeft. Deze stap is cruciaal om effectief de respectievelijke klantenbases te bereiken.
  • Gebruik vertaaldiensten: Als uw productinformatie nog niet in de vereiste talen is, gebruik dan de vertaaldiensten van e-tailize om uw inhoud nauwkeurig te vertalen. Zorg ervoor dat alle vertalingen zich houden aan culturele nuances en terminologie die de voorkeur hebben van elke marktplaats.

Stap 6: Kaart velden correct

• Kaartinterface: Ga naar het kaartscherm door op 'Volgende' te klikken.
  • Velden toewijzen: Wijs zorgvuldig velden toe zoals titels, beschrijvingen, prijzen en afbeeldingen. Controleer of alle verplichte en optionele velden voldoen aan de specifieke eisen van Praxis en Brico.

Stap 7: Afronden en tabbladen creëren

• Dubbelcheck toewijzingen: Controleer alle dataverbindingen om nauwkeurigheid en volledigheid te garanderen.
  • Tabbladen creëren: Bevestig de creatie van elk PIM-tabblad, zorg ervoor dat er één is ingesteld voor Praxis in het Nederlands en een ander voor Brico in het Frans.

Stap 8: Update en valideer vermeldingen

• Herzien en aanpassen: Inspecteer alle details in de nieuwe PIM-tabbladen. Maak de nodige aanpassingen om te voldoen aan de marktstandaarden.
  • Opslaan en valideren: Update de productinformatie en ga verder met het valideren van de vermeldingen via het e-tailize platform.

Conclusie

Het creëren van aparte PIM-tabbladen voor Praxis en Brico omvat zorgvuldige voorbereiding, naleving van inhoudsrichtlijnen, nauwkeurige taalvert