1. Help Center
  2. Listen
  3. Amazon listen (foutmeldingen)

Amazon's Brand Name Policy

Deze gids behandelt foutmeldingen, merkidentificatie, het correcte gebruik van het merkattribuut, veelgestelde vragen en uitzonderingen op het beleid.

💡 Klik hier voor meer artikelen over listen op Amazon

Het Amazon Brand Name-beleid legt uit hoe je het merkattribuut op je ASINs moet gebruiken. Het merkattribuut op een vermelding moet overeenkomen met de naam van het merk dat het product heeft geproduceerd (bijvoorbeeld, een AmazonBasics-product moet altijd "door AmazonBasics" tonen op de detailpagina).

Amazon beschouwt een merk als een naam die een product of een reeks producten vertegenwoordigt. Producten van hetzelfde merk hebben een gemeenschappelijke naam, logo of andere identificatiemarkering die op het product of de verpakking verschijnt en worden onderscheiden van vergelijkbare producten die niet tot dat merk behoren.

  • Alle nieuwe merkattributen moeten door Amazon worden goedgekeurd voordat je producten met een nieuw merkattribuut kunt vermelden. Zie de lijst met mogelijke foutcodes die je kunt ontvangen en de bijbehorende vervolgstappen hieronder.
  • Als je een niet-merkgebonden product vermeldt, gebruik dan "Generic" in het veld voor het merkattribuut.

Foutmeldingen die je mogelijk ontvangt in verband met het Amazon Brand Name-beleid

Error code Foutmelding Opgevraagde informatie
5664

We hebben vastgesteld dat je mogelijk een generiek product vermeldt en geen gebruik maakt van "Generic" als merknaam, wat niet voldoet aan het Brand Name-beleid. Als je van mening bent dat je voldoet aan ons beleid, neem dan contact op met Selling Partner Support (of e-tailize) en vermeld foutcode 5664.

Bij contact dien je de volgende informatie te verstrekken:

  • De merknaam die is gebruikt bij het maken van de vermelding.
  • Realistische afbeeldingen van het product, de verpakking of beide, waarbij het merk zichtbaar is. De afbeeldingen kunnen het product, de verpakking of beide tonen, vastgehouden in de hand of geplaatst op een tafel. Het merk moet permanent bevestigd zijn.
  • Als je gebruikmaakt van voorraadbestandssjablonen, verstrek dan ook de Batch ID van het rapport van het voorraadbestandsproces.

De merknaam die is gebruikt bij het maken van de vermelding. We zullen je aanvraag afwijzen als het merkattribuut een producttype, productbeschrijving, modelnummer of iets anders is dan een merknaam.

Afbeeldingen van het product, de verpakking of beide moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • Het merk is permanent bevestigd.
  • Het merk op het product, de verpakking of beide komt exact overeen met de merknaam die is gebruikt bij het maken van de vermelding.
  • De afbeeldingen hoeven niet van ASIN-kwaliteit te zijn. Het product, de verpakking of beide kunnen in de hand worden gehouden of op een tafel worden geplaatst.

Voorbeeld van een afbeelding die voldoet aan alle eisen voor het merk AmazonBasics:


 

Indien je gebruik maakt van voorraadbestandssjablonen, verstrek ook de Batch ID van het rapport van het voorraadbestandsproces.

5665

Vraag goedkeuring aan voor je merk.

De merknaam die je hebt ingevoerd is niet goedgekeurd door Amazon. Vraag goedkeuring aan door een aanvraag in te dienen voor de beoordeling van je merk. Als het wordt goedgekeurd, kun je deze merknaam gebruiken in je productvermeldingen.

 

Wat is een merk? Wat is een niet-merkgebonden product?

Wat wordt beschouwd als een merk op Amazon?

Het Brand Name-beleid van Amazon definieert een merk als een naam die een product of een groep producten vertegenwoordigt, met een gemeenschappelijke naam, logo of identificerend kenmerk. Het merkattribuut, gebruikt bij het maken of bewerken van een ASIN, moet nauwkeurig de naam van het merk weergeven en niet een producttype of -beschrijving. Het is verboden om bestaande merken verkeerd voor te stellen, bijvoorbeeld door variaties of niet-gerelateerde namen te gebruiken, volgens Amazon.

Op de onderstaande productdetailpagina staat de merkwaarde "AmazonBasics" in het merkattribuut (rood kader), en het merk is permanent bevestigd aan het product.

 

Wat is een niet-merkgebonden product?

Voor niet-merkgebonden producten die niet toebehoren aan een specifiek merk, gebruik je "Generic" als waarde in het merkattribuut. Als een product geen productidentificatie heeft, zoals GTIN of UPC, moet je goedkeuring van Amazon verkrijgen om generieke producten te vermelden in specifieke landen en productcategorieën. Raadpleeg de handleiding "Hoe producten te vermelden zonder een product-ID" voor meer informatie over het verkrijgen van goedkeuring voor het vermelden van producten zonder een identificatienummer. Onthoud dat goedkeuring vereist is voor elk land en elke productcategorie waarin je generieke producten zonder een productidentificatienummer wilt vermelden.

Het correct gebruiken van het merkattribuut

Wanneer moeten verkopers de naam van een merk gebruiken als de merkwaarde voor hun ASIN?

Gebruik de naam van het merk als je merkwaarde wanneer het product dat je verkoopt toebehoort aan dat merk. Merken passen hun naam toe op hun producten, verpakkingen of beide, wat je kunt gebruiken om te bepalen welke waarde je moet gebruiken in het merkattribuut. Bijvoorbeeld, een container eiwitpoeder van OWN PWR heeft de naam "OWN PWR" op de verpakking gedrukt, dus de ASIN moet ook de waarde "OWN PWR" gebruiken in het merkattribuut.

ASIN ASIN’s merk waardes
OWN PWR Deze merkwaarde is correct. De merkwaarde is "OWN PWR" omdat het product van OWN PWR is en voorzien is van de naam "OWN PWR".
OWN PWR whey protein

Deze merkwaarde is onjuist. De merkwaarde van de ASIN komt niet overeen met het merk op het product.

Aangezien het product van OWN PWR is en de naam van OWN PWR op het product staat, is de juiste merkwaarde "OWN PWR".

AmazonBasics

Deze merkattribuutgebruik is correct. Het merkattribuut is "AmazonBasics" omdat het product van AmazonBasics is en voorzien is van de merknaam "AmazonBasics".

Value Resale Shop

Deze merkattribuutgebruik is onjuist. Het merkattribuut is de naam van het verkopersaccount, niet de merknaam op het product.

Aangezien het product van AmazonBasics is en de merknaam van AmazonBasics op het product staat, is het juiste merkattribuut "AmazonBasics".

amazonbasics_mouse_black

Deze merkattribuutgebruik is onjuist. Het merkattribuut is de SKU van de ASIN, niet de merknaam op het product.

Aangezien het product van AmazonBasics is en de merknaam van AmazonBasics op het product staat, is het juiste merkattribuut "AmazonBasics".

GBbFP054dfo78

Deze merkattribuutgebruik is onjuist. Het merkattribuut bestaat uit willekeurige letters en cijfers, niet de merknaam op het product.

Aangezien het product van AmazonBasics is en de merknaam van AmazonBasics op het product staat, is het juiste merkattribuut "AmazonBasics".

 

Wanneer moeten verkopers "Generic" als merkwaarde gebruiken voor hun ASIN?

Gebruik de merkwaarde "Generic" wanneer het product dat je verkoopt niet toebehoort aan een merk. Bijvoorbeeld, een pak papieren handdoeken dat geen merk heeft, zal geen enkele branding hebben, dus de ASIN moet de merkwaarde "Generic" gebruiken.

"Generic" mag niet worden gebruikt wanneer een product branding heeft van een merk. Bijvoorbeeld, een computermuis die permanent is voorzien van de branding van AmazonBasics, moet niet de merkwaarde "Generic" gebruiken. In plaats daarvan moet de merkwaarde "AmazonBasics" zijn.

ASIN ASIN’s merk waardes Opmerkingen
Generic

Deze merkwaarde is correct. Het merkattribuut is "Generic" omdat het product niet toebehoort aan een merk en geen merknaam heeft.

Generic

Deze merkwaarde is onjuist. Het merkattribuut is "Generic", hoewel het product toebehoort aan een merk.

Aangezien het product van AmazonBasics is en de naam van AmazonBasics op het product staat, is de juiste merkwaarde "AmazonBasics".

Welke merkwaarde moet de ASIN gebruiken als het product is voorzien van de namen van meerdere merken?

Geef je producten een merknaam volgens de richtlijnen van de fabrikant of eigenaar van de rechten.

Welke merkwaarde moet een ASIN gebruiken als het product compatibel is met een product dat een andere merknaam heeft?

De ASIN moet de merkwaarde gebruiken die overeenkomt met het product zelf. Bijvoorbeeld, als een product een niet-merkgebonden USB-oplaadkabel is die compatibel is met AmazonBasics-luidsprekers, moet de merkwaarde "Generic" zijn.

ASIN ASIN’s merk waardes Opmerkingen
AmazonBasics

Deze merkwaarde is correct. De merkwaarde is "AmazonBasics" omdat het product afkomstig is van AmazonBasics en voorzien is van de naam "AmazonBasics".

Generic

Deze merkwaarde is correct. De titel geeft compatibiliteit aan zonder te impliceren dat dit een product is van het merk AmazonBasics. De merkwaarde is "Generic" omdat het product niet van een merk is en niet is voorzien van de naam van een merk.

Six foot USB charging cable, compatible with AmazonBasics speaker AmazonBasics

Deze merkwaarde is onjuist. De merkwaarde is "AmazonBasics", maar het product maakt geen deel uit van het merk AmazonBasics.

Aangezien het product geen deel uitmaakt van een merk en het product geen merknaam heeft, is de juiste merkwaarde "Generic".

Wireless Speaker Inc. Six foot USB charging cable, compatible with AmazonBasics speaker Wireless Speaker Inc.

Deze merkwaarde is correct. De titel geeft compatibiliteit aan zonder te impliceren dat dit een product is van het merk AmazonBasics. De merkwaarde is "Wireless Speaker Inc." omdat het product afkomstig is van Wireless Speaker Inc. en voorzien is van de naam "Wireless Speaker Inc.".

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Moeten Print on Demand-producten de merkwaarde "Generic" gebruiken of de naam van het Print on Demand-merk?

Print on Demand-bedrijven bedrukken designs op verschillende producten, zoals shirts, koffiemokken en gordijnen, op het moment dat een klant een bestelling plaatst.

Print on Demand-producten moeten de merkwaarde "Generic" gebruiken als het product of de verpakking niet is voorzien van een merk, tenzij je een geregistreerd handelsmerk hebt. In dat geval kun je je inschrijven bij Brand Registry, waarmee je ASINs kunt vermelden met de naam van je merk als merkwaarde. Als het product of de verpakking van het Print on Demand-bedrijf wel een merk heeft, moeten de ASINs de naam van dat bedrijf als merkwaarde gebruiken.

 

Hoe moeten verkopers merkwaarden toewijzen aan Amazon Renewed ASINs?Amazon Renewed ASINs moeten nog steeds de merkwaarde van het oorspronkelijke product gebruiken. Bijvoorbeeld, als je een Amazon Renewed AmazonBasics draadloze muis vermeldt, moet de merkwaarde nog steeds "AmazonBasics" zijn.

What does permanently affixed branding mean?

Een merknaam die op de verpakking is gedrukt, wordt beschouwd als permanent bevestigde branding. Een sticker wordt niet beschouwd als permanent bevestigde branding, omdat deze na de productie kan worden toegevoegd. Als een product of verpakking geen enkele branding heeft, moet de merkwaarde "Generic" zijn.

Sommige producten kunnen niet permanent worden bevestigd, zoals meubels of sieraden. In deze gevallen moet de verpakking aanwijzingen tonen dat het merk permanent is bevestigd. Andere producten, zoals telefoonhoesjes of kleding, kunnen branding hebben op de producten zelf.

Wat als mijn merkproducten geen product-ID hebben, zoals een UPC, EAN of JAN?

De UPC-vereisten kunnen variëren per categorie of voor verschillende soorten producten in dezelfde categorie. Bepaalde categorieën staan mogelijk toe dat je UPC-vrijstellingen aanvraagt. Voor meer informatie kun je naar Product UPCs and GTINs gaan.

Ik kan de merknaam van de ASIN niet bewerken om een typefout, hoofdlettergebruik of juridische afkorting te corrigeren die verkeerd wordt weergegeven op de Detailpagina.

Ongeacht het type fout, worden correcties van de merknaam voor een ASIN die is geregistreerd bij een merk, alleen ondersteund als deze wordt aangevraagd door de geregistreerde merkeigenaar.

Als de merknaam van je ASIN onjuist wordt weergegeven als gevolg van een typefout, hoofdlettergebruik of juridische afkorting, neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat afbeeldingen van het product, het merk en de productidentificatie (indien van toepassing), fabrikantenbewijs of beide vereist zijn om aan je verzoek te voldoen.

Verzoeken om wijziging van de merknaam die verder gaan dan deze kleine correcties worden beschouwd als herpositionering en worden niet ondersteund. Om het vertrouwen van klanten te beschermen en de kwaliteit van de catalogus te waarborgen, vragen we je om een nieuwe ASIN te maken voor het nieuwe product in overeenstemming met de Regels voor Amazon's Product Detailpagina.

 

Uitzonderingen op het Brand Name-beleid van Amazon

Hebben alle ASINs een merkwaarde nodig?

Nee. Producten die behoren tot de categorieën Boeken, Muziek, Video, DVD of Digitaal (BMVD) hebben geen merkwaarde nodig, ongeacht of ze wel of niet van een merk zijn voorzien. De merkattributen kunnen bij het maken van een ASIN leeg worden gelaten.